Ostale vesti

Partizan napadača dovodi iz egzotične zemlje! /VIDEO/

Dovodio je Partizan napadače sa svih kontinenata, ali prvi put bi u Humskoj mogao da zaigra igrač sa karipskog područja. Crno-beli su špica našli na Haitiju.

FOTO: goal.com

Dok se čeka kraj pregovora o povratku Rikarda Gomeša u Partizan, uprava crno-belih je sa Zelenortskih ostrva krenula Atlantikom ka zapadu i stigla je do Haitija. Tamo je pronašla drugo rešnje za “devetku”. Kako prenosi “Sportski žurnal”, reč je o reprezentativcu Haitija – Dikensu Nazonu.

On ima 27 godina i nastupa za belgaijski Sent Truden. Prošle sezone je u Belgiji odigrao 24 utakmice i postigao je sedam golova uz jednu asistenciju. Klasična je “devetka” i odlikuje ga brzina. Rođen je u Parizu i u karijeri je igrao za Van, Lorijen, Roje, Laval, Karelu Blaster iz Indije, Vulvs, Koventri i Oldam. Poslednje dve godine je u Sent Trudenu, a bio je na pozajmici u škotskom Sent Mirenu.

Za selekciju Haitija Nazon je odigrao 36 utakmica i postigao je 14 golova. Od toga jedan kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu. Bilo je to na prošlom Gold kupu kada je Kanda vodila sa 2:0, a posle velike greške čuvara mreže crveno-belih Nazon je pogodio, a Haiti na kraju preokrenuo i eliminisao zemlju “javorovog lista”.

Pet od 14 golova dao je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Svetog Martina (13:0), a četiri pre dve nedelje protiv selekcije Turks i Kaikosa (10:0). Nadimak mu je Princ sa Haitija, a nadenuo ga je sam sebi…



Post a Comment

0 Comments