Ostale vesti

Plan je jasan - Sadik i Asano sve diktiraju!

Crno-beli imaju ozbiljan plan preko leta.

FOTO: FK Partizan

Reklo bi se da večiti rivali u Srbiji jačaju dok ostali slabe, videli smo to u prethodnoj sezoni, čekamo samo još jači Partizan kako bi trka za titulu bila zanimljivija. 

Da li ćemo ga dočekati posle par godina?

Aleksandar Stanojević je doneo stabilniju igru, videli smo to u prvenstvu, pa i u finalu Kupa je ekipa pokazala da je ravnopravan rival ovakvoj Crvenoj zvezdi. Ono što možemo napomenuti jeste da su crno-beli u uzlaznoj putanji, ma koliko to zvučalo čudno nakon još jedne sezone u kojoj nema trofeja. 

I dok se Crvena zvezda pojačava pred početak sledeće sezone imenima koja su poznata ne samo u ovdašnjim okvirima, nego i u Evropi, Partizan ima nešto drugačiji plan. 

Pre svega, crno-beli će se rešiti igrača koji uzimaju dosta, a ne donose mnogo poput Sejdube Sume i Žana Kristofa Bajbeka, dok je u magli sve oko Takume Asana koji je napustio svojevoljno klub, najveće pitanje je da li će crno-beli dobiti odštetu koja im pripada. Odlazi i Filip Stevanović koji, ruku na srce, nije imao mnogo udela u ekipi u drugom delu sezone jer je mislima već bio u Mančester sitiju. 

Dva su ogromna problema koja će crno-beli morati da reše, a to su štoper umesto Svetozara Markovića koji odlazi, i napadač. Pokazalo se da crno-beli imaju problem sa realizacijom u velikim utakmicama, konkretno protiv Crvene zvezde gde za 210 minuta ove godine nisu postigli gol. 

Pojačanje na sredini terena bi mogao da bude Branislav Knežević, momak iz Mačve koji je ogroman talenat, Ivica Kralj bi u čitavoj priči mogao da ima velikog udela u transferu. Pominjao se i Ljubomir Fejsa, ali dosta toga će zavisiti od potencijalnog odlaska Saše Zdjelara

Crno-beli će imati smanjen budžet za sledeću sezonu, pa je jasno da će se još više osloniti na omladinsku školu u kojoj itekako ima momaka za prvi tim. 

Jović će imati ogromnu ulogu sledeće sezone, sigurni su Ivan Obradović, Igor Vujačić, Štulić sazreva, Jojić vraća lagano formu, Šćekić je bio standardno dobar čitave sezone i mogao bi da bude od velike pomoći i sledeće, a i Lazar Marković bi mogao da bude još bolji u novoj sezoni. 

Uz standardno dobrog Holendera i par pojačanja, mogu li fudbaleri Partizana i dalje da pariraju Crvenoj zvezdi koja će biti još jača?

Mnogo će zavisiti od Sadika i Asana od kojih se očekuje veliki novac, možda i preko 7-8 miliona evra.

Post a Comment

0 Comments