Ostale vesti

Stanojević: Ne idem na derbi ako ne pobedimo Metalac!

Metalac je jedan od klubova koji su značajno uticali da Partizan jesenas zaostane u šampionskoj trci. Meč u Gornjem Milanovcu je završen bez pobednika (1:1), iako su crno-beli vodili od 46, a od 61. minuta imali i igrača više. Metalac je ujedno i poslednji protivnik Partizana uoči večitog derbija, u sredu na stadionu „Rajko Mitić”.

FOTO: FK Partizan

- Najteže utakmice su pre i posle derbija. Imali smo situaciju da smo jesenas remizirali sa Metalcem, potom i u derbiju, a onda izgubili u Nišu. Zato i kažem: šta mi znači da igramo derbi ako ne pobedimo sutra?! Nadam se da ćemo biti pravi -
rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Crno-beli su pre pauze bili u izuzetnoj formi, ali Stanojević na to ne obraća previše pažnje.

- U dobroj smo formi bili do sada, dobro igrali, ali sve je to varljivo, jedan meč može sve da promeni. Poštujemo Metalac, jer imaju dosta igrača i trenera iz škole Partizana, a igraju na dostojanstven način. Respektuju bivši klub, a daju maksimum i igraju za sebe i jedna su od retkih ekipa koje nismo pobedili.

Partizan je tokom pauze dao nekolicinu igrača za državne timove.

- Natha i Asana nisam još ni video. Sigurno su umorni, jer smo i pre njihovih obaveza igrali u ritmu sreda-subota. Ne znamo još zato ko će da igra, pošto ne znamo u kakvom su stranju. Videćemo na treningu kakva je situacija.

Iako sledi derbi, Stanojević podvlači da ne želi da kalkuliše sa sastavom.

- Imamo četiri dana do derbija i nema potrebe da se odmaraju igrači. Igreaćemo sa najjačim sastavom, uz pomenuti problem da dva igrača još nisu došla iz selekcija. Ima umornih igrača i zato možda želim da izvedem sveže, najspremnije igrače. Kazao sam i stručnom štabu da neću ni da idem na derbi ako ne pobedimo Metalac! - rekao je Aleksandar Stanojević.

Post a Comment

0 Comments