Ostale vesti

Kakva je sudbina Filipovskog u Partizanu?

Krajem novembra prošle godine, Partizan se odlučio na veliki rez. Sa klupe odlazi Vlado Šćepanović zbog lošeg starta sezone, a na njegovo mesto došao je Sašo Filipovski, slovenački stručnjak.

FOTO: Starsport

Posle skoro tri meseca na klupi može bez problema da se zaključi da novi trener nije doneo veliki preokret u rezultatima. Sve loše što je viđeno pod dirigentskom palicom Šćepanovića je produbljeno i kod Filipovskog, a poslednji u nizu poraza koji bole je stigao u polufinalu Kupa Koraća protiv Crvene zvezde. Postavlja se jasno pitanje, kakva je sudbina Filipovskog u Humskoj?

Slovenački stručnjak je potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom produžetka za sledeću. Kako sada stvari stoje teško da ćemo gledati Filipovskog naredne sezone na klupi crno-belih. Uprava će verovatno morati ponovo da traži trenera, a od kako je Duško Vujošević sklonjen iz kluba kroz Humsku su prošli Petar Božić, Aleksandar Džikić, Muta Nikolić, Nenad Čanak, Andrea Trinkijeri, Vlado Šćepanović i sada je tu već pomenuti Filipovski.

Slovenac jednostavno nije uspeo da trgne ekipu iz letargije. U ABA ligi Partizan stoji katastrofalno bez prilike da se bori za plasman u plej-of što je daleko ispod očekivanog. U Evrokupu i dalje tinja nada, pre svega zbog neverovantog preokreta protiv Lokomotive. Kup takmičenje je okončano porazom, znači da ostaje samo šampionat Srbije, ali veliko je pitanje u kakvom će sastavu tada biti Partizan pošto ne bi bilo iznenađenje da dođe do velike rasprodaje igrača.

Uostalo prvi čovek kluba Ostoja Mijailović je i sam najavio veliku promenu stategije.

- Od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju. Ova sezona je posledica prošle. Od sledeće ćemo drugačije. Nećemo da se takmičimo sa ekipama koje imaju neograničene budžete. Vratićemo se našim vrednostima. Promenićemo koncept. Tarlać, Radovanović, Jovanović… Oni su nadošli i imaće šansu sledeće sezone. Nećemo da budemo kao mačka koja juri svoj rep. Izaći ćemo još jači iz ovoga – rekao je bio Mijailović jasno ističući da sledi podmlađivanje tima bez puno stranaca.

U takvim okolnostima teško je očekivati da Filipovski nastavi sa radom u Humskoj.

Kada se podvuče crta, ova sezona je za Partizan iz noćnih mora. Ništa ne ide predviđenim putem, jasno je da ponovo mora da se krene od nule.

Da li će to biti sa novim trenerom? Saćekaćemo zvaničan stav iz kluba.

Post a Comment

0 Comments