Ostale vesti

Partizan silovito počeo Top 16 fazu! Trento razbijen u Beogradu!

Ovo je pravi Partizan, onaj kojem se svaki navijač crno-belih nada. 

FOTO: Starsport

Izabranici Saše Filipovskog odigrali su posle dužeg vremena izvanrednu utakmicu i tako na najbolji mogući način počeli Top 16 fazu Evrokupa. Partizan je na svom terenu deklasirao Trento iz Italije sa 71:43.

Odbrana je bila ta koja najviše zaslužuje pohvale. Partizan čitave ove sezone nije odigrao čvrsto i požrtvovano kao večeras u Hali Sportova protiv Trenta.

Dovoljno je samo da vidite vidite da je Partizan primio svega 20 poena u prvom poluvremenu, a svega 30 posle tri deonice. Nezapamćeno i ubedljivo najmanje ove sezone kada su crno-beli u pitanju.

Nije napad bio blistav u crno-belom taboru, ali kada tako zaustavite protivnika, onda je sasvim lako da i kada procenti nisu dobri savladate protivnika.

Bila je ovo rovovska bitka u kojoj klub iz Humske prima svega četiri poena u drugoj deonici kada se u pravi ogromna prednost koja se bez većih problema održava i u nastavku.

Već smo istakli da je i Partizan imao velike serije promašaja, ali bez obzira na to trener Filipovski može da bude zadovoljan. Pre svega debijem Džošue Perkinsa koji je posebno blistao u prvom poluvremenu, ali i na kraju kada se poduče crtao imao je odličnu prvu utakmicu. Imao je 11 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Najefikasniji bio je Mozli sa 12 poena, sedam skokova i četiri blokade.

Miler-Mekintajer i Pejdž postigli su po devet, dok su Dangubić i Janković ubacili po osam poena.

U poraženom sastavu istakao se Vilijams sa 15 poena. Jedini je bio dvocifren u svojoj ekipi.

Treba istaći da svako ko je ušao u igru večeras se upisao u listu strelaca.

Na parketu nisu bili Novica Veličković i mladi Lazar Stefanović.

U ovoj grupi je u utorak odigran jedan susret u kome je Metropoliten slavio protiv Lokomotive sa 83:79, David Mišino je postigao 19 poena za pobednika, dok je Mindgaugas Kuzminskas sa 21 poenom bio najefikasniji na meču.

Partizan – Trento 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13)

Dvorana: Ranko Žeravica Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Karlos Peruđa, Amit Balak, Sinan Isguder

Partizan: Miler-Mekintajer 9, Pejdž 9, Mika 4, Zagorac 5, Dangubić 8, Perkins 11, Janković 8, Tomas 5, Trifunović 0, Mozli 12

Trento: Paskolo 3, Konti 2, Braun 7, Forej 0, Senders 4, Mezanote 5, Morgan 0, Vilijams 15, Ladurne 2, Mej 5

Post a Comment

0 Comments