Ostale vesti

Partizan je najzad pogodio sa Perkinsom posle serije ćoraka! /VIDEO/

Nije lako Partizanu koji igra sezonu ispod svakog očekivanja, jedino je Evrokup ostao kao takmičenje u kojem crno-beli imaju šansu za solidan rezultat posle katastrofe u ABA ligi u kojoj je jasno da je plej-of izmakao osim ako se ne desi čudo. 

FOTO: Starsport

Razlozi slabe sezone su mnogi, ali na prvi pogled se čini da je Partizan u potpunosti omašio kada je u pitanju selekcija igrača, tačnije pojačanja. Ovo je bio slučaj sve do dolaska Džoša Perkinsa koji je na prvom meču pokazao da može da donese dosta dobrog u klubu iz Humske.

U velikoj pobedi protiv Trenta, Perkins je imao 11 poena, četiri skoka i šest asistencija. Važnije od samih brojki sjajno je kontrolisao ritam meča na poziciji organizatora.

- Mislim da može da nam promeni sezonu. Može da šutne, može da doda, pre svega želi da doda, vidi centre, vidi igrače u korneru. Doveli smo ga jer nam takav profil igrača treba - rekao je Filipovski posle pobede nad Trentom.

Sada se postavlje pitanje zbog čega je Perkins ovako kasno došao i zašto crno-beli nisu napravili bolju selekciju?

Naravno, krivica je najmanja kod Filipovskog, a najveća kod Nikole Lončara i Vlade Šćepanovića, prethodnog trenera koji je selektirao tim, ali se nije dugo zadržao na klupi.

O čitavoj sagi Birčević Stefan Janković se već sve zna, a u kratkim crtama, Partizan je u potpunosti omašio otpuštanjem Birčevića kako bi se stvorio protstor za Jankovića koji u drugom mandatu ništa nije uradio i kod Filipovskog odmah ispao iz rotacije. Crno-beli su potom hteli da vrate Birčevića koji je otišao Japan.

Nažalost, Nemanja Dangubić još uvek traži svoju formu u Partizanu, Nemanja Gordić je napustio ekipu iako je Partizan insistirao na njegovom ostanku tokom leta.

Potom imate seriju imena koja nisu stigla u Partizan.

Od Kenija Gounsa, Džejmsa Beba i mnogih drugih koji su bili mete Partizana, ali crno-beli nisu uspeli da ispariraju finansijski.

Kada se podvuče crta, previše promašaja, a da li će Perkins uspeti sve da ispravi, ostaje da se vidi. Jedna utakmica je premalo za konačan sud. Za sada je dobro.




Post a Comment

0 Comments