Ostale vesti

Partizan bez trilinga stranaca, Voždovac bez pola tima! /SASTAV/

Lazaru Pavloviću ključevi igre crno-belih, Zmajevi sa debitantom na klupi.

FOTO: FK Partizan
Na jednom koloseku trokira, na drugom igra zadovoljavajuće. Za razliku od Superlige, u kojoj svaki čas kiksira i(li) igra ispod jesenas postavljenih kriterijuma, Partizan u Kupu Srbije beleži lake i ubedljive pobede, bez primljenog gola, pa se navijači nadaju da bi poker pogodaka protiv Spartaka trebalo da bude zamajac za nastavak prvenstva. Počev od gostovanja Voždovcu na krovu Tržnog centra „Stadion“ (15.30,TV Arena sport 1).

Crno-bele muče kadrovski problemi, i dalje ne mogu da računaju na trojicu stranaca, Sejdubu Sumu, Bibarsa Natha i Umara Sadika, što je istovremeno šansa da neki drugi momci dobiju šansu i iskoriste je, kao što je u duelu sa Subotičanima uradio Lazar Pavlović. Upravo bi omladinski reprezentativac trebalo da bude starter protiv Zmajeva, očekuje se da mu struka poveri ključeve organizacije napada, dok bi za realizaciju trebalo da bude zadužen novajlija iz Vojvodine, Bojan Matić, strelac na oba prethodna susreta na kojima je bio starter. Ujedno i autor pogotka koji je njegov bivši klub, Mačvu, pogurao ka slavlju  u Zaplanjskoj u povratničkoj sezoni Šapčana na elitnu scenu.

Imaće gosti silan motiv da pobede u Zaplanjskoj, jer su oba prethodna susreta sa Voždovcem – izgubili. Prethodni na Krovu, pre godinu dana, koštao je posla Zorana Batu Mirkovića (0:1), a jesenji u Humskoj (1:2) bio uvodu u seriju kikseva Partizana zbog čega zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom.

Voždovac je u katastrofalnoj seriji rezultata. U 2020. pretrpeo je pet uzastopnih poraza, a posle minulog, u Inđiji, razišao se sa trenerom Radomirom Kokovićem. Iako se šuškalo o angažmanu Žarka Lazetića, ulgu trenera do kraja sezone preuzeo je dosadašnji sportski direktor, Jovan Damjanović.

Na svu muku, domaćin ne može da računa na dvojicu zvučnih zimskih novajlija: štopera Nemanju Pejčinovića i levog beka Nemanju Vučića, neizvestan je kapiten Nemanja Nikolić, pod upitnikom je i golman Marko Ilić, a letošnjim dogovorom klubova, kad je Jovan Nišić prešao u Voždovac predviđeno je da talentovani vezista ne igra utakmice protiv matičnog kluba (nije bio u protokolu ni jesenas). Zato je susret sa Partizanom prilika da vidimo ko ima dužu klupu, kvalitetnije rezerviste, kad već prvotimci nisu u opticaju.

Odlukom Vlade Srbije utakmica se, kao i sve u 26. kolu Superlige, igra bez prisustva gledalaca.

Projektovani sastavi:

VOŽDOVAC: Trkulja – Lasickas, Mikić, Cvetković, Hajdin – Zličić, Stojčev – Janković, Živojinović, Đorđevski – Stuprević. Trener: Jovan Damjanović.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković, L. Pavlović, Asano – Matić. Trener: Savo Milošević.

Izvor: Mozzartsport.com

Post a Comment

0 Comments