Ostale vesti

Upravo, zašto se kasni s platom Asana, a stigli su milioni za Pavlovića, Sadika i Stevanovića?

Rad i disciplina. Znaš šta možeš da očekuješ od Japanca kad ga angažuješ. I Partizan je znao šta može da očekuje od Takume Asana. 

FOTO: Starsport

U ovoj sezoni je jedan od najboljih igrača. Sa 18 golova prvi je strelac crno-belih i drugi Superlige.

Kako stvari stoje, Asano više nije u klubu iz Humske. Bar je tako na najradosniji pravoslavni praznik objavio na svom Instagramu. Saopštio je da je raksinuo ugovor s Partizanom zbog neisplaćenih zarada. Odmah su reagovali u Partizanu i poručili da će da ga tuže jer je samoinicijativno napustio klub.

Ovde nije pitanje ko je u pravu. U pravu će da bude ona strana koja bude dobila sudski spor. Ovde je bitnije nešto drugo: Zašto se u Partizanu kasni s platama?

Nije ovo vreme za kašnjenje plata u Partizanu. Pre neku sezonu-dve i da se razume… Sad – nema opravdanja za upravu na čelu sa .

U klub iz Humske su stigli milioni. Prodati su Strahinja Pavlović, Umar Sadik i Filip Stevanović. Na tim transferima je uzeto više od 20.000.000 evra. I onda se dođe u situaciju da se stranom igraču duguje. Objasnio je Asano, da mu se konstantno na vreme ne isplaćuju plate i troškovi i dodao je da je u pitanju neverovatan iznos.

Odlične prodaje, izgleda, ne garantuju i regulisanje mesečnih obaveza na vreme. Jasno je da klupske troškove ne predstavljaju samo plate fudbalera, ono što je zarađeno prodajom trojice tokom prošlog leta delom ide i na vraćanje dugova, stadion, radnu zajednicu, omladinsku školu. Međutim, isto tako je jasno da je najvažnije da je “mir u svlačionici”, da igrači prvog tima dobijaju plate onda kad je to regulisano ugovorom. Izgleda da to nije tako.

Nekoliko poslednjih prelaznih rokova iz Partizana su igrači potpisivali sporazumne raskide ugovora i napuštali Humsku. Opraštali su dugove za “čiste papire”. Ćutali su o dugovima, u javnosti.

Odlučio je Asano da više ne ćuti. Sa njim će teško da ide po istom receptu: odlazak uz oproštaj duga. Pokazao je svojim igrama i ponašanjem da je i te kako poštovao klub i navijače. Da li je Partizan dovoljno poštovao Japanca iz svojih redova? Odgovor se sam nameće.

Čini se da će crno-beli da ostanu i bez igrača i bez 4-5.000.000 evra koliko su planirali da prihodoju na osnovu Asanove prodaje tokom letanjeg prelaznog roka. I sve zbog toga što mu duguju nekoliko plata u iznosu od 50.000 evra. Ako je taj iznos plate tačan. Suština je, međutim, ista.

Post a Comment

0 Comments