Ostale vesti

Najbolji kad se zabavlja, daje golove na sve načine!

 Nekadašnji špic crno-belih oduševljava svojom igrom u Španiji!

FOTO: FK Partizan

Umar Sadik oduševljava svojim igrama u Španiji, a strani portali ga redovno hvale. 

Sada su ga uporedili sa žirafom ili rols rojsom! 

- Otkako se predstavio svetu sa četiri gola kojima je Nigeriji doneo bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine Sadik nije ispunio očekivanja. U Riju je izgledao kao Rols Rojs ili kao beba žirafe, ništa između - navodi se u tekstu. 

Tu se ističe da se dugo tražio, a onda je konačno našao formu u Srbiji! 

- Njegovo vreme u Srbiji podsetilo je sve šta on može. Sadik je dao 17 golova i dodao 17 asistencija u Partizanu. Sledeće sezone je dao šest golova u 10 mečevea pre nego što je za 5.000.000 prodat Almeriji - dodaje se u tekstu. 

On je u Španiji nastavio da rešeta pa je tako dao 20 golova u 37 mečeva za sada i treći je strelac Segunde. Doterao je Almeriju do trećeg mesta svojim golovima i neuobičajenim stilom igre. 

- Umar Sadik je jedinstven, teško ga je uporediti sa bilo kojim igračem. Izvrsno drži loptu i to mu donosi mnogo asistencija. Razvio je sjajnu hemiju sa Hoseom Korpasom, a najbolja stvar sa Sadikom je to što ga je lako potceniti. Ko ga nije gledao, teško da može da očekije stvari koje on radi na terenu - navodi se u tekstu. 

Ističe se da iako je visok, nije najveća pretnja u vazduhu, te da je odbranama jako teško da se spreme za njega. Jednostavno, radi previše toga na terenu!

- Očekivalo bi se da on bude pretnja u vazduhu, ali on voli loptu na zemlji. Iznenađujuće je brz i vešt, zbunjuje defanzivce sa svojim dugim nogama. Kada ima samopouzdanja i koncentracije još je opasniji ispred gola jer završava akcije na mnogo načina. Videli smo voleje sa 30 metara, ali i driblinge i lobove - dodaje se u tekstu, a autori se pitaju, šta bi bilo kada bi on bio samo malo ozbiljniji.

- Najbolji je kada se zabavlja, ali zamislite koliko bi efikasniji i ubitačniji bio da ima stav kao Kristijano Ronaldo!

Post a Comment

0 Comments