Ostale vesti

Partizan obezbedio domaći teren do kraja Evrokupa! /VIDEO/

Crno-beli dominirali protiv italijanskog tima koji nije imao šansu.

FOTO: KK Partizan NIS
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Trenta 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22) u 6. kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Počelo je velikom serijom crno-belih 12:3 pomoću koje su sredinom prve deonice stigli i do dvocifrene prednosti koju su na kraju četvrtine uspeli i da ispuste.


Trento se dobrom igrom vratio u meč i poveo nakon prvih deset minuta - 22:21.

Usledio je žestok odgovor izabranika Andree Trinkijerija koji su najviše zahvaljujući raspoloženom Jaramazu prvo preokrenuli rezultat, zatim došli do dvocifrene prednosti koja je na poluvremenu pala na svega šest poena zahvaljujući poenima Noksa italijanske ekipe u završnici - 45:39.


U trećoj četvrtini nismo videli velike padove u igri domaćina koji je sve vreme držao stvari na parketu pod kontrolom, pa se pred poslednju četvrtinu otišlo na odmor sa deset poena prednosti za Partizan - 63:53.

Košarkaši Trenta nisu imali snage da se vrate u meč nakon toga, što je Partizan maksimalno iskoristio kako bi na kraju ostvario ubedljivu pobedu pred svojim navijačima - 91:75.

Ognjen Jaramaz je postigao 19 poena, Volden i Tomas dodali su još 13, dok je Janković postigao 11 uz šest skokova i sedam asistencija. Dvociren je bio još i Uroš Triufunović sa 10 poena.

Tako su crno-beli stekli prednost domaćeg terena u nastavku takmičenja gde ga u četvrtfinalu dočekuje Uniks, a u polufinalu pobednik meča Promiteas - Tofaš.

Post a Comment

0 Comments