Ostale vesti

Nemanja Gordić posle šest godina ponovo crno-beli! (VIDEO)

Iskusni plejmejker trebalo bi da bude prvo Partizanovo pojačanje ovog leta. Sa crno-belima je već osvajao ABA ligu i prvenstvo Srbije.


Nije se pošteno ni ohladila zahvalnica Budućnosti na svemu što je za taj klub uradio Nemanja Gordić u prethodne tri sezone, a pojavila se nezvanična vest o tome gde će pouzdani plejmejker nastaviti karijeru.

Najbrži je bio portal Sportando, čiji izvori tvrde da će Gordić potpisati ugovor sa Partizanom!

Za njega bi to bio povratak crno-belom dresu, koji je sa mnogo uspeha nosio u sezoni 2012/13.

Tada je u novembru doveden iz ukrajinskog Azovmaša i pomogao je mladoj i talentovanoj ekipi Duška Vujoševića da se vrati na regionalni tron (u finalu završnog turnira u Laktašima savladana je Crvena zvezda), zatim i odbrani titulu u Superligi Srbije.

Gordić je 2018. bio šampion i MVP ABA lige sa Podgoričanima, ali je minule sezone u pojačanom timu Budućnosti, koji je igrao Evroligu, retko bio na nekadašnjem nivou.

U Partizanu su poziciju plejmejkera jesenas pokrivali Markus Pejdž i Aleksej Nikolić, a od januara Aleks Renfro i Aleksej Nikolić, kojima se nešto kasnije priključio Ognjen Jaramaz.

Renfro je po završetku plej-ofa Superlige prešao u Zenit, dobitnika specijalne pozivnice za nastup u Evroligi, Nikolić je pod ugovorom još dve godine, a ostaje da se vidi šta će biti sa Jaramazom, kome je istekla pozajmica iz španskog San Pablo Burgosa, ali je svojim igrama prethodnih meseci pokazao da ima kvalitet za Partizan. Povremeno je čak igrao u paru sa Renfroom.

Gordić, Nikolić, Jaramaz - trio plejmejkera za napad na ABA ligu i Evrokup?


Izvor: Mondo.rs

Post a Comment

0 Comments